Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM

Terapii complementare

Terapiile complementare reprezinta medicina alternativa care nu se foloseste singular, ci ca sa insoteasca medicina alopata, conventionala, in scopul cresterii eficientei tratamentelor.

Sunt un ansamblu de practici medicale care folosesc în mod memijlocit remedii provenite direct din natură, îndeosebi: structuri fizice, radiații, energie și psihicul uman. Ele înglobează categorii cum sunt: fitoterapia (terapia cu ceaiuri, terapia cu plante aromate – aromoterapia, terapia cu uleiuri – oleoterapia, terapia cu muguri de plante – gemoterapia alimentația macrobiotică, alimentația vegetariană, posturile ), terapia radiantă (magnetoterapia, cristaloterapia ș.a.), terapia energetică (acupunctura, bioenergoterapia, terapia prin biorezonanță, și psihoterapia (hipnoterapia, sacroterapia)

Terapiile prin atingere

Ele definesc acele metode și procedee de păstrare și restabilire a sănătății prin manipulări terapeutice exercitate asupra corpului fizic uman.

Categorii principale: osteopatia, etiopatia, chiropractica, Reiki, masajul, reflexoterapia, Rolfingul, , terapia Bowen și terapia craniosacrala, masajul Yumeiho.

Terapeuții naturiști

Categorii: fitoterapeuți, apiterapeuți, mineraloterapeuți, radioterapeuți, bioenergoterapeuți, psihoterapeuți.

Terapiile complementare sunt non-invazive. Ele si-au dovedit o eficienta maxima in stadiul de preventie, dar si de vindecare.

Principiile terapiilor alternative si complementare:

accent pus pe intreaga fiinta, adica pe omul compus din partea fizica, cea mentala, cea emotionala si cea spirituala (notiunea centrala este holismul; in greaca veche holos inseamna intreg, tot);
prevenirea bolii;
tratamente individualizate;
tratamentele vizează mai degraba cauzele bolii decât simptomele acesteia;
tratamentele sunt concepute pentru a sprijini procesele naturale de vindecare ale organismului, autovindecarea.

Principiul terapiile alternative: e bine a se aplica si cu rol de prevenire, profilactic, pentru ca este mult mai bine, mai usor si mai ieftin sa previi decat sa tratezi o afectiune.

Peste 40% dintre pacientii care au invins cancerul au utilizat si terapii complementare in asociere cu tratamentele medicale clasice, arata un studiu al Societatii Europene de Oncologie. Medicina integrativa – asocierea terapiilor alopate cu terapiile complementare – reprezinta o noua abordare in lupta contra cancerului.

Dupa cum arata conferentiar doctor Lucian Miron, cancerul reprezinta un termen-umbrela pentru o patologie grea, complexa, care cuprinde 150-200 de boli diferite. Celula canceroasa capata sase capacitati in plus fata de celula normala. “Ca sa putem invinge cancerul trebuie sa anihilam toate cele sase proprietati ale celulei canceroase”, sustine conf. dr Miron. Dintre cele sase caracteristici, cele care transforma cancerul intr-o boala incurabila sunt: proprietatea celulei canceroase de a metastaza, de a se deplasa in organism; celula canceroasa este nemuritoare, ea se poate inmulti la nesfarsit; celula canceroasa isi induce propria homeostazie, isi creeaza o retea de vase sangvine prin care se hraneste. “Orice terapie actuala care poate restaura una sau mai multe functii ale celulei sanatoase trebuie folosita in tratamentul complex al cancerului”, spune conf. dr Lucian Miron. In opinia sa, medicina complementara, care a evoluat catre medicina integrativa, reprezinta o solutie care ajuta pacientii cu cancer sa lupte mai eficient cu boala.

Asadar va asteptam la centrul nostru de terapii complementare Leia pentru a putea beneficia de unul sau mai multe servicii pe care le oferim. Dorim sa completam, acolo unde se doreste medicina alopata si impreuna sa putem depasi momentele dificile pe care toti le avem in viata noastra la un moment dat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *