Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM

Viata ca un miracol

Cand ne nastem invatam sa facem lucrurile de baza….mancam…dormim…facem caca si pipi….si asteptam mangaieri. Cand crestem invatam sa ne descurcam singuri, sa putem sa ne orientam in camera, sa mergem, sa comunicam ce avem de spus si sa cerem ce avem nevoie. Cu timpul ne dorim sa imbunatatim lucrurile despre noi si ne educam, traim diverse stari, experimentam de la emotii pozitive la cele negative. Suntem un templu unic si irepetabil avand inmagazinate in creierul nostru memoria ancestrala adusa cu noi de generatii si de generatii. Suntem vii, puri si inocenti, credem si facem tot ce credem noi ca putem, fara frica, cu multa credinta si dorinta de recunoastere si de atentie. Tanjim dupa atentie si dragoste….o da! Asta facem toti fara exceptie.

De la cel mai mare criminal pana la cel mai mare credincios, fiecare in felul lui, cu resursele lui, cu capacitatile lui asta facem. Chit ca vrem sa ne izolam, sa fim dragastosi, sa salvam lumea, sau sa fim sfatosi asta facem: atragem atentia cumva asupra noastra. Eu sunt aici…ma vezi? Daca nu primim raspuns, ne izolam,sau ne infuriem sau ne suparam sau poate ca scriem o carte….cum spuneam fiecare cu resursele lui. Trecem prin viata asta avand la baza cunostintele acumulate din familie, de la prieteni, invatatori, profesori, din carti, de la cursuri diverse. Suntem mereu noste cautatori de sens. Despre adevar, despre ce e viata asta, de unde venim si incotro ne ducem…si cam care e treaba noastra pe aici. Unii inteleg mai repede, unii niciodata….depinde de fiecare ce si-a ales.dar cu siguranta viata te pune in diverse situatii, cu multe provocari, cu multe mingi la fileu trimise sa vada cum reactionezi.

Te testeaza. Mai poti? Si tu raspunzi in felul tau unic. Asa cum crzi ca e mai bine pentru tine si pentru ceilalti. Daca am reusi sa ne vedem prin ochii ingerilor viata ar fi multa mai frumoasa. Venim cu diverse teme de rezolvat in viata: unii cu smerenie, altii cu iertare, altii despre iubire, altii despre rabdare. Fiecare cu tema lui si pe drumul lui. Noi credem ca apartinem cuiva sau ca cineva ne apartine.Si eu am crezut asta, ca familia va fi mereu langa tine, ca ai o casa, o masina, un job…un sot. Doar cand incepi sa pierzi din ele iti dai seama ca esti doar tu cu tine in papucii tai si restul sunt doar povesti. Copiii nu sunt ai nostri, ne-au fost dati sa-i crestem dar nu ne apartinem. Doar trupul asta este al nostru. Avem un templu de care sa avem grija. Realizam cumva la un moment dat ca suntem aici sa experimentam si sa intelegem ceva din trecerea noastra prin asa numita viata. Eu pot vorbi doar din experienta mea si sustin cu tarie ca viata este un miracol.

Noi suntem miracole si orice poate face miracole daca vrea. Miracol este nasterea, miracol este schimbarea, miracol este moartea, miracol este invingerea unei boli, miracol este atunci cand doi oameni se iubesc, miracol este atunci cand ramai viu. Te uiti pe strada si vezi cati merg pe drum dar au ochii morti? merg, executa dar nu mai raspund decat la comenzi simple. Eu ii vad pe strada. Sa ramai viu este atunci cand iti cobori mintea in inima, cand iti asculti sufletul, cand poti sa gandesti limpede si drept, cand ai propriile opinii, cand nu te lasi manipulat, cand nu trebuie sa faci nimic doar ca trebuie, cand stii sa razi dupa un necaz mare. Toti avem provocari cum ziceam. dar daca poti sa ramai verde, optimist si increzator in tine si in viata dupa ce ai pierdut parintii, casa, sotul, jobul si aproape sa-ti pierzi copilul…cand ai trecut prin experiente cutremuratoare, cand ai reusit sa te ridici dupa un viol, sa mai poti sa zambesti cand cineva te-a tradat, sa poti sa vindeci pe cineva cu care te-ai batut,sa primesti in casa ta pe cel care a vrut sa te bata, sa faci pace cu cel care te-a mintit, tradat, inselat, sa faci pace cu tine, sa te ierti pe tine pentru toate astea, sa multumesti vietii pentru toate aceste provocari, sa reusesti sa te ridici de jos si sa faci ceva cu viata ta, sa mai crezi in iubire si in lucruri frumoase, sa nu fii dezamagit cand cineva iti intoarce spatele, cand cineva te lasa balta si cineva te barfeste…sa poti sa faci toate astea iti trebuie mult curaj.

Si,da atunci esti inca viu. Eu, zic ca viata este frumoasa, merita traita din plin. De ce sa mai suferim daca a facut-o Christos pentru noi, el ne-a luat pacatele ca noi sa fim fericiti? Am invatat ceva din asta? Am reusit sa ne depasim conditia de martiri, de victime sau de salvatori? Viata este un miracol, ca respiri, ca vezi, ca mergi, ca ai un acoperis deasupra capului, ca simti este minunat. Candva as fi spus….astea sunt prostii dar daca nu as fi trecut prin toate astea acum nu as fi avut ce sa impart cu voi. Esecul nu exista. Capitulam cand vrem noi sa o facem. Din lene, din lasitate din comoditate din n motive. Eu nu mai pot? Pe bune? Ba poti, sunt convinsa ca poti. Viata incepe acolo unde se termina comfortul. De abia de acolo incepi sa traiesti cu adevarat. Viata e un miracol. Tu esti un miracol cel ce citesti. Pariez ca zambesti acum. Suntem un templu unic irepetabil si al naibii de frumos. Descopera-te. Azi, aici acum. Uita-te in oglinda si spune: Eu sunt un miracol. Azi o vei spune mental, maine poate chiar zambesti, poimaine mai cu convingere, pana incepi sa crezi cu adevarat. Joaca-te, ce ai de pierdut?

Sa ne fie de folos tututor.

Oana Catalina