Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM

Acneea, neacceptarea sinelui și Reiki

Conform medicinei alopate, acneea este o afecțiune a epidermei care nu pune viața în pericol. În funcție de momentul și forma pe care o dezvoltă, aceasta este clasificată în: juvenilă, a adultului si rozacee.

Cauza principală este hipersecreția glandelor sebacee care este urmată de formarea punctelor negre, a punctelor albe, a comedoanelor, papulelor și chisturilor în forma agravată. Pentru această disfuncționalitate a glandelor a fost identificat Propionibacterium acnes. Însă, prezența acestuia în flora microbiană a pielii este absolut normală, asta înseamnă că el se găsește și pe tenul persoanelor care nu suferă de acnee.

Majoritatea tratamentelor cu antibiotice nu sunt eficiente decât pe cel mult perioada administrării medicației. Efectele secundare după o astfel de cură sunt foarte multe: scăderea imunității, distrugerea florei intestinale, dezvoltarea rezistenței la antibiotice, sensibilizarea pielii.

De aceea, se recomandă adoptarea unui program bine pus la punct de igienă, un regim alimentar care să conțină cât mai multe fructe și legume, evitarea zahărului, prăjelilor si a produselor procesate, identificarea alergiilor alimentare,evaluarea echilibrului hormonal și bineînțeles hidratarea corpului.

Atunci când încercăm să ne refacem stilul de viață renunțând la alimente și comportamente care ne făceau o oarecare plăcere pentru a obține un ten mai curat și nu avem rezultatele pe care le așteptam, apar frustrările. Acestea sunt greu de gestionat deoarece nu vedem rostul efortului daca nu vin și schimbările dorite.

În acest moment este nevoie să privim situația puțin mai profund. Conform cauzelor spirituale ale bolilor, acneea este cauzată de neacceptarea propriei persoane. Cei care suferă de această afecțiune nu se plac pe sine și luptă împotriva lor. Această explicație are sens pentru acele persoane care sunt conștiente de motive: un segment al corpului care nu le place, anumite insulte și reproșuri venite din partea persoanelor semnificative, eșecul în anumite acțiuni. Dar, pentru ceilalți nu va avea.

Aici este important de precizat faptul că în primii 3,4 ani de viață suntem precum un burete și nu avem capacitatea să distingem dacă informațiile din jur sunt constructive sau nu, însă aborbim tot. Așadar, se pot forma temeri, frici, motive de rușine, limitări fără ca noi să știm acest lucru. Pe baza acestor programe implementate în mica copilărie noi vom acționa și reacționa cât timp vom trăi. Partea bună este ele se pot reformula astfel încât să creștem calitatea vieții.

Atunci când ne lovim de rezultatul slab al efortului nostru, aceste sentimente de rușine, de a nu merita, de a nu îndeajuns de bun, frustrare, frică se repetă și astfel se amplifică efectul negativ pe care îl au asupra noastră atât la nivel fizic, cât și emoțional.

Stima de sine scăzută care apare în urma unei astfel de perioade ne afectează viața în totalitate, putând conduce la neasumarea anumitor obiective, depresie, retragere și chiar izolare.

În acest scop putem folosi terapia Reiki. Această energie este canalizată prin mâinile terapeutului, iar însoțită de simbolurile pentru vindecare emoțională și putere ajută la curățarea acestor blocaje. Tratamentul este blând, pacientul poate resimți un val de căldură, înțepături ușoare sau nimic. Prezența acestor senzații nu influențează cu nimic, eficacitatea fiind la fel de mare. Uneori sunt suficiente doar 2 ședințe, însă există cazuri în care terapia se întinde pe mai multe săptămâni.

Multumesc,

Raluca I.