Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM

Între Occident și Orient

Îmi place Osho – ca toți misticii, de altfel. De la început mi-a plăcut, așa cum mi-au plăcut toate scrierile care vin din Orient, din acea parte minunată și exotică de lume. Am avut mereu sentimentul că ceea ce au păstrat discipolii lui de la el – si au transmis mai departe ca informație – reverberează puternic undeva în mine…Este atâta adevăr în filosofia, dar mai degrabă în înțelepciunea, în modul de viață al ființelor ce viețuiesc acolo!

Totuși, nu pot nega utilitatea învățăturilor creștine sau ale altor religii, pentru că până să îi descoperim, citim pe Kalidasa, Rumi,Tagore, Gibran, Osho, Gurdjieff și nu în ultimul rând pe Guénon sau pe contemporanul Chopra, am crescut în spiritul credinței creștine. Eu personal m-am născut în religia ortodoxă și, deși am simțit încă din adolescență atracția irezistibilă a Orientului, nu am uitat niciodată experiențele, trăirile avute în timpul rugăciunii, fie în altarul casei mele, fie în biserică la liturghie. Prin rugăciune și credință fermă m-am vindecat cu ani în urmă spontan de psoriazis, dar și de altele. Pe mine mama și bunica m-au învățat să am credință și asta mi-a fost multă vreme calea. Am fost educată să devin, nu să fiu. Lucruri ca trăirea prezentului, ființarea, acceptarea, viața ca o curgere nu erau cunoscute în cultura noastră, nici la noi acasă.

Mama era pasionată de clasicii ruși, iar tata căuta adevărul în scrieri de filosofie. Era marcat de Socrate, de filosofii greci și bineînțeles de personalitatea domnului profesor Bota, carismaticul nostru dascăl și vecin din orașelul meu natal, Predeal. Adevărat că nu în mod întâmplător spirite mari ca René Guénon, Mircea Eliade, Andrei Scrima sau Regina Maria au căutat într-acolo, știind că vor găsi adâncimea, înțelepciunea, liniștea, dar nici nu poți nega prima cale. Doar dacă te păcălește mintea. Și da, are ea mijloacele ei insidioase și subtile…Îti vâră ea înaintea ochilor mrejele Mayei, astfel încât să poți cădea ușor în capcanele egoului.

Și cu toate astea, Adevărul este Unic și nicio cale nu este greșită, toate căile sunt bune; pentru că, într-un fel sau altul, după îndelungi căutări – în exterior și în sine – , ele ne conduc tot Acasă sau Acolo.

Lucia Moglan

Doua vorbe

Astazi imi doresc sa impartasesc cu voi “doua vorbe”….in felul meu despre uleiul esential terapeutic Tea tree( Melaleuca alternifolia). Este si el linga mine acum, sa-mi “povesteasca”.
Ca si actiuni, da, este un antibacterian major cu spectru larg, un antiviral si imunomodulant minunat, are multiple valente antiparazitare cutanate si intestinale, este un ulei ” blind” dar extrem de eficient , folosit mai ales in sinergii( amestecuri) adaptate fiecarei patologii in parte.

Simt a impartasi o experienta foarte recenta in care aplicat, corect, in concentratia adecvata si foarte rapid de la debutul simptomatologiei pe o eruptie virala de Zona Zoster…..raspunsul ulterior a fost” va multumesc, ma simt din ce in ce mai bine, iritatia se vindeca vazind cu ochii”

Ar mai fi multe de spus despre acest ulei, pentru ca asa cum va spuneam, valentele terapeutice sunt multiple, dar pentru astazi ma opresc aici.

Va astept cu drag in cabinet sa gasim impreuna sinergia optima pentru unicitatea fiecarui caz!

Uleiul esential terapeutic de Dafin

Astazi……uleiul esential terapeutic de Dafin (Laurus Nobilis)…..Da. Un ulei nobil, in adevaratul sens al cuvintului, acum imi patrunde toate simturile si ma inspira in a scrie despre el, e un ulei care ” te inalta”, creaza un focus mental minunat.

Terapeutic vorbind, este un antibacterian cu spectru larg, un antiviral, un antifungic minunat, antialgic, cu valente ce echilibreaza sistemul nervos simpatic si parasimpatic……si nu e numai atit.

Se poate folosi singur sau in sinergii complexe adaptate diverselor patologii.

Regula de aur: de folosit constient, documentat, asumat……”Mai mult nu inseamna mai bun”, ba , dimpotriva putem obtine rezultate adverse deloc de ignorat.

Dr. Ștefan Tiron: Totul despre efectele ozonoterapiei

Dr. Ștefan Tiron, chirurg ortoped, a vorbit, duminică, la “Voi cu Voicu”, despre ozonoterapie, o terapie foarte importantă folosită chiar și de Regina Angliei.

“Ozonoterapia este o știință medicală, nu e alternativă, care nu are contraindicații. Are indicele de incidente și accidente de 0,000005, deci mult mai puțin decât aspirina sau alte medicamente.

În plus, este ieftină. Se cumpără o mașină care caută câteva mii de euro, 3-5 mii de euro, și se poate folosi decât un spital întreg, ceea ce s-a și început acum în spitale. Ce este ozonul? Oxigenul este O2, ozonul este O3. Și la nivelul corpului există niște particule ribozomi care creează ozon, dar ozonul se întâlnește în natură când se produc descărcări electrice, la furtuni mari și dupa aia miroase ca a fân cosit – acela este mirosul de ozon.

Problema cu el este că nu rezistă mult nici în atmosferă, nici în sculele noastre aici – cam 10-15 minute este timpul de înjumătățire, în jumătate de oră nu-l mai ai, pentru că O3-ul nu este stabil”, a explicat medicul.

Ozonul poate fi introdus în organism pe cale injectabilă, cu niște ace foarte subțiri, procedură asemănătoare acupuncturii.