Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 52, Parter, Brasov
Suna-ne
+4 0725 076 697
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 09:00 - 19:30

Între Occident și Orient

Îmi place Osho – ca toți misticii, de altfel. De la început mi-a plăcut, așa cum mi-au plăcut toate scrierile care vin din Orient, din acea parte minunată și exotică de lume. Am avut mereu sentimentul că ceea ce au păstrat discipolii lui de la el – si au transmis mai departe ca informație – reverberează puternic undeva în mine…Este atâta adevăr în filosofia, dar mai degrabă în înțelepciunea, în modul de viață al ființelor ce viețuiesc acolo!

Totuși, nu pot nega utilitatea învățăturilor creștine sau ale altor religii, pentru că până să îi descoperim, citim pe Kalidasa, Rumi,Tagore, Gibran, Osho, Gurdjieff și nu în ultimul rând pe Guénon sau pe contemporanul Chopra, am crescut în spiritul credinței creștine. Eu personal m-am născut în religia ortodoxă și, deși am simțit încă din adolescență atracția irezistibilă a Orientului, nu am uitat niciodată experiențele, trăirile avute în timpul rugăciunii, fie în altarul casei mele, fie în biserică la liturghie. Prin rugăciune și credință fermă m-am vindecat cu ani în urmă spontan de psoriazis, dar și de altele. Pe mine mama și bunica m-au învățat să am credință și asta mi-a fost multă vreme calea. Am fost educată să devin, nu să fiu. Lucruri ca trăirea prezentului, ființarea, acceptarea, viața ca o curgere nu erau cunoscute în cultura noastră, nici la noi acasă.

Mama era pasionată de clasicii ruși, iar tata căuta adevărul în scrieri de filosofie. Era marcat de Socrate, de filosofii greci și bineînțeles de personalitatea domnului profesor Bota, carismaticul nostru dascăl și vecin din orașelul meu natal, Predeal. Adevărat că nu în mod întâmplător spirite mari ca René Guénon, Mircea Eliade, Andrei Scrima sau Regina Maria au căutat într-acolo, știind că vor găsi adâncimea, înțelepciunea, liniștea, dar nici nu poți nega prima cale. Doar dacă te păcălește mintea. Și da, are ea mijloacele ei insidioase și subtile…Îti vâră ea înaintea ochilor mrejele Mayei, astfel încât să poți cădea ușor în capcanele egoului.

Și cu toate astea, Adevărul este Unic și nicio cale nu este greșită, toate căile sunt bune; pentru că, într-un fel sau altul, după îndelungi căutări – în exterior și în sine – , ele ne conduc tot Acasă sau Acolo.

Lucia Moglan

Șapte zâne au împărțit bucurie și daruri la Spitalul de Copii din Brașov

De Sfântul Nicolae, la Spitalul de Copii din Braşov au poposit șapte zâne chiar la ora prânzului.

Acestea au pregătit, pe lângă cadouri şi o mică scenetă pe care au prezentat-o copiilor din saloane şi cu care au interacționat.

Cele 7 zâne au avut şi un mesaj special de transmis, despre iertare, unire, bunătate, inocenţă, răbdare, emoţie, amintire, care citit pe verticală înseamnă IUBIREA.

Prezenţa zânelor la Spitalul de Copii a fost o adevărată supriză atât pentru cei mici, pentru părinţi, cât şi pentru managerul institiţiei, care nu ştia nimic despre această activitate.

Peste 200 de cadouri au fost oferite copiilor internaţi în spital. Darurile au fost cumpărate cu ajutorul donaţiilor din partea braşovenilor care au vrut să aducă un strop de fericire în sufletele micuţilor.

VIDEO – 7 Zâne la Spitalul de Copii

Sursa: info1tv

Doua vorbe

Astazi imi doresc sa impartasesc cu voi “doua vorbe”….in felul meu despre uleiul esential terapeutic Tea tree( Melaleuca alternifolia). Este si el linga mine acum, sa-mi “povesteasca”.
Ca si actiuni, da, este un antibacterian major cu spectru larg, un antiviral si imunomodulant minunat, are multiple valente antiparazitare cutanate si intestinale, este un ulei ” blind” dar extrem de eficient , folosit mai ales in sinergii( amestecuri) adaptate fiecarei patologii in parte.

Simt a impartasi o experienta foarte recenta in care aplicat, corect, in concentratia adecvata si foarte rapid de la debutul simptomatologiei pe o eruptie virala de Zona Zoster…..raspunsul ulterior a fost” va multumesc, ma simt din ce in ce mai bine, iritatia se vindeca vazind cu ochii”

Ar mai fi multe de spus despre acest ulei, pentru ca asa cum va spuneam, valentele terapeutice sunt multiple, dar pentru astazi ma opresc aici.

Va astept cu drag in cabinet sa gasim impreuna sinergia optima pentru unicitatea fiecarui caz!

Uleiul esential terapeutic de Dafin

Astazi……uleiul esential terapeutic de Dafin (Laurus Nobilis)…..Da. Un ulei nobil, in adevaratul sens al cuvintului, acum imi patrunde toate simturile si ma inspira in a scrie despre el, e un ulei care ” te inalta”, creaza un focus mental minunat.

Terapeutic vorbind, este un antibacterian cu spectru larg, un antiviral, un antifungic minunat, antialgic, cu valente ce echilibreaza sistemul nervos simpatic si parasimpatic……si nu e numai atit.

Se poate folosi singur sau in sinergii complexe adaptate diverselor patologii.

Regula de aur: de folosit constient, documentat, asumat……”Mai mult nu inseamna mai bun”, ba , dimpotriva putem obtine rezultate adverse deloc de ignorat.