Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM

Numele meu este Lucia Moglan și sunt de formație hotelier, filolog și terapeut. Sunt o fire scotocitoare (în cel mai bun sens al cuvântului), iubesc lectura, natura, oamenii și lumea cu tot ce înseamnă ea.

Consider traiectul existențial - per ansamblu - un șir parțial inconștient, parțial conștient (guvernat de supraconștient) de evenimente și situații, o împletire de cunoaștere acumulată, mediată și nemediată în același timp.

Parcursul meu existențial a fost unul fluctuant, atipic, de pildă - probabil și pentru faptul că eu ca structură îmi explic viața prin deflexiuni. La urma urmei, întreaga noastră familie umană a experimentat și experimentează acest model, să-i zicem - atâta vreme cât ne aflăm în procesul vindecării. Există și explicația de substrat a acestui tipar, de bună seamă, dar dacă v-am stârnit cât de cât curiozitatea, vă aștept cu drag să stăm de vorbă și pe această temă.

Din fire autodidactă, am avut întotdeauna o curiozitate de căutare crescută. Încă din adolescență mă pasionează, printre altele, anatomia, filosofia, știința sufletului, viața de dincolo, studiul potențialului uman și arta - inspirată îndeosebi de draga mea doamnă dirigintă și de bunica mea, o ființă deosebită, care a văzut lumina zilei dincolo de Prut.

Dobrogeancă prin adopție și femeie multi-înzestrată, a reușit să îmi transmită aproape toate aptitudinile, inclusiv cele legate de terapeutică. Menționez că din 2002 am început să studiez domeniul terapeutic, ca și cum mai lipsea ceva din întreg. Relativ la aspectul spiritual, consider că Adevărul nu se găsește în limitarea vreunei religii; așadar nu
poate fi redus la cadre, iar viața e mai degrabă un mare puzzle, nu un șir succesiv de secvențe, așa cum am învățat - deși aparent lucrurile se petrec astfel.

Dacă în copilărie visam să ajung (la fel cum visa bunica mea) artistă, la un anumit moment din viața mea am ales profesia de terapeut (uneori cred că profesia ne alege pe noi) întrucât am reușit să înțeleg diferența dintre job și vocație, știind că nimic nu e mai înșelător decât să te lași influențat - de convenții, familie ori societate - să îți alegi, ghiciți ce? Un job.

Judecați mai departe consecințele acestui tip de alegere cu impact în toate aspectele vieții personale și relaționale. Desigur că a începe să fim noi înșine este cel mai important.
Cum am virat oare tocmai în această direcție?! Cred că am ajuns să lucrez cu oamenii din dragostea mea nativă pentru aceștia și să practic bioenergoterapia, considerând-o o formă complexă și profundă de vindecare.

De-a lungul vieții am avut parte de o suită semnificativă de încercări, culminând cu o poveste de viață reală, desfășurată începând din 2010 încoace pe parcursul a câțiva ani. Organismul meu a intrat în alertă cu patru tipuri de cancer - obiectivare făcută grație aparatului de biorezonanță - după care, în scurtă vreme, am simțit cu toate instrumentele și suprasimțurile ființei mele cum inevitabilul s-a materializat. În vara lui 2010 am intrat în cașexie. Iar asta nu a fost tot.

Pentru cei care nu știu, bioenergoterapia este de fapt un cumul de practici terapeutice, care operează la resorturi și niveluri din cele mai profunde. Și dacă nimeni sau nimic nu v-a convins încă, vă invit să vă îngăduiți câteva momente de „experimentare”. Ați putea avea parte de niște trăiri sui-generis, cu rezultate cel puțin interesante, cu condiția să vă dați voie. Atât.

Dacă ar fi să citez un motto preferat, care cred eu că mă reprezintă?! Îl voi da într-o limbă la fel de dragă sufletului meu: « Je ne suis ni d’Athènes ni de Corinthe, je suis citoyen du monde »; Socrate fiind unul dintre filosofii mei favoriți încă din anii de liceu. La 13 ani m-au intrigat câteva citate (apoftegme, ca să păstrăm spiritul timpului) și așa am simțit nevoia să caut ceva mai adânc.

Mărturisesc că procesul căutărilor nu s-a încheiat încă, fiind fericită și absolut recunoscătoare pentru toate ființele și aspectele ce mi-au fost hărăzite pe parcurs și care au contribuit la formarea și dezvoltarea mea pe acest drum. Mai știu că azi mă simt în sfârșit pregătită să călăuzesc și să transmit mai departe ceea ce eu la rândul meu am învățat, primit și mai cu seamă trăit.

Educație și formare (cursuri și acreditări relevante):

- Cursuri de formare și specializare ca psiholog de familie - mentor, prof. Albert Ignatenko, 2018;
- Curs de tehnici bioenergoterapeutice și matrici, prof. Albert Ignatenko, 2018;
- Curs Cheile Genelor, prof. Adrian Constantinescu, 2018;
- Curs de prim ajutor, Crucea Roșie, MS, 2017;
- Seminar MMG, trainer: Adina Dumitrașcu, 2017;
- Seminar MMG, trainer: Adina Dumitrașcu, 2016;
- Curs de numerologie și psihogeometrie sacră; tehnici bioenergoterapeutice; maestru: Serghei Danisin, 2014;
- Curs Theta Healing, THInk, Brașov, trainer: prof. dr.Mircea Popa, 2014;
- Curs -Tainele feminității - tehnici de comunicare nonverbală, trainer: Suada Agachi, 2014;
- Curs de tehnici bioenergoterapeutice și matrici, prof. Albert Ignatenko, 2013;
- Workshop de psihologie holistică, Infospeed, 2013;
- Voluntariat în publicistică și alte activități de voluntariat, 2013 - prezent;
- Cursuri de alchimie internă, trainer: Andrew Fretwell, 2013;
- Curs - Masaj de eliberare emoțională, Chi Nei Tsang, Art & Essence, trainer: Andrew Fretwell, 2013;
- Curs de Formator, CCI, 2013;
- Curs -Formator de formatori, CCI, 2013;
- Autorizație traducător lb. franceză, 2013;
- Coordonator campanii de presă (emitere comunicate de presă și activități adiacente), 2012-2014;
- Curs de teatru, La Inseparable, Madrid, 2010;
- Curs de științe antropologice, CEA Madrid, 2008-2010;
- Curs de limba spaniolă, CEPA Madrid, 2008-2010;
- Curs de flamenco, Concejalía de la Mujer, Madrid, 2008;
- Membru AMPA plus alte activități multiculturale și de voluntariat, Madrid, 2007-2010;
- Certificat de absolvire a modulului psiho-pedagogic-DPPD (Departament Pregătirea Personalului Didactic), Univ. „Lucian Blaga” – Sibiu, 2005;
- Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Litere și Arte, licențiată în filologie, 1999-2004;
- Atestat limba franceză, MT, 1996;
- Școala Postliceală de Turism Predeal, tehnică hotelieră, 1991-1993.

Servicii

 Bionenergoterapie
 Tehnici de Eliberare Emotionala (EFT)