Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM

18 Octombrie 2019 – Orele 18:30-21:30

Eu nu sunt cauza destinului meu, căci acesta îmi este dăruit, dar depinde de mine să-l îndur, să-l refuz sau să-l stăpânesc. (…) Vocația se află exact pe creasta dintre necesitate și libertatea creatoare”. Acest gând al lui Paul Evdokimov, poate cel mai subtil teolog al exilului rusesc, este o reformulare a învățăturii Părinților Tradiției Creștine, potrivit căreia vocația este întâlnirea dintre libertatea omului și voința cea bună a lui Dumnezeu.

Subiectul vocației, al drumului propriu este unul dintre norii care adumbresc cerul nostru interior. Am vrea să știm care ne este direcția de înaintare, încotroul nostru, și simțim că dacă l-am cunoaște ne-ar fi mai ușor de îndurat greul drumului pe care pare că suntem aruncați. Este vorba despre Sens. Despre sensul vieții noastre.

Seminarul propus nu livrează rețete instant de găsire a vocației. Însă ceea cel el oferă este o mai bună deslușire a mizei vocației, a sensului profund al acesteia, a motivului pentru care ea nu se dă în rețeta pașilor simpli și nici prin strategii de self-care. Întâlnirea propune o aprofundare a motivelor pentru care vocația se caută cu însetare, și o înțelegere a rațiunii pentru care atunci când ea este găsită dobândim mai mult decât o meserie în care ne simțim bine.
Vom explora această temă aprofundând doua surse surse convergente. Cea dintâi aparține literaturii psihologiei analitice, și aduce în prim plan semnificații ale drumului eroului așa cum apar în lucrările lui Carl Gustanv Jung, James Hillman și Robert Bly. A doua, mai veche, este cea a terapeuticii tradiției Sfinților Părinți ai Bisericii, vorbind aici cu precădere despre tratatele semnate cu numele Sfântului Dionisie Areopagitul și de tratatele Sfântului Maxim Mărturisitorul – care preiau în cazul acestui subiect câteva teme importante ale literaturii neoplatoniciene.

Andrei Găitănaru este psihoterapeut în formare, în cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică și al programului de studii masterale al Facultății de Filosofie, Universitatea București. A publicat mai multe articole în Dilema Veche, Contributors, Hotnews.ro, Idei în Dialog, în volume colective sau în reviste de specialitate.

Taxa de participare: 60 ron
Inscrieri: contact.lacentru@gmail.com

Organizator: 0741577064