Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM

Brasov, 25 Octombrie 2018

Despre Laughter Yoga

Doctorul Madan Kataria din Mumbai, India a lansat primul club de LY din lume într-un parc, în anul 1995, alături de 5 oameni. Astăzi, LY a devenit un fenomen global cu peste 10.000 de Cluburi Sociale LY, aproximativ în 70 de țări (pe toate continentele). Din octombrie 2011, există și primul LY Club din România.

 • Numele conceptului derivă de la tehnicile de respirație din Yoga (pranayama) și exercițiile de râs (laughter).
 • Această combinație ne ajută să ne bucurăm de multe beneficii – mărind aportul de oxigen în corp și întărind sistemul imunitar. Cel mai bun „aspect” al râsului este tocmai faptul că nu avem nevoie de un motiv pentru a râde.
 • Această combinație ne ajută să ne bucurăm de multe beneficii – mărind aportul de oxigen în corp și întărind sistemul imunitar.
 • LY Club– ai un spațiu securizat în care te poți bucura alături de alți oameni.
 • Clubul de LY oferă un spațiu în care barierele mentale (convingerile limitative) pot fi dizolvate și inhibiția poate fi redusă cât mai mult!

Viziune și misiune LY

 • Cluburi sociale
 • Promovarea păcii prin intermediul râsului

Misiunea LY este de a îmbunătăți starea de sănătate a beneficiarilor, de a aduce bucurie și pace în lume prin râs. Râsul este universal și nu are bariere lingvistice sau culturale. În lume, cluburile sociale LY se răspândesc foarte repede deoarece oamenii au un numitor comun: dragoste necondiționată, râs și solidaritate.

LY folosește legătura corp-minte (minte-corp) pentru a schimba starea psihică prin gesturi fizice (aplauze, mișcări specifice ale corpului și exerciții de râs și respirație)

“Când râzi, te schimbi și când te schimbi întreaga lume se schimbă în jurul tău.” Dr. Madan Kataria

Beneficii

 • Stare de spirit bună și mai mult râs: LY ne ajută să ne schimbăm starea în câteva minute prin eliberarea endorfinelor (substanțe produse de creier atunci când facem mișcare). Vei râde mai mult decât de obicei, chiar după prima întâlnire!
 • Exerciții sănătoase împotriva stresului: LY este ca un exercițiu de aerobic (cardio) care aduce mai mult oxigen atât corpului, cât și creierului, ceea ce ne determină să ne simțim mai sănătoși și mai energici.
 • LY întărește sistemul imunitar: prevenind apariția bolilor și ajutând la vindecarea/ameliorarea acestora (boli cardiace, diabet, depresie, astm, alergii, migrene)
 • Calitatea vieții depinde de calitatea relațiilor pe care le avem cu cei din jur: râsul este o energie pozitivă care ajută oamenii să lege prietenii sau să le îmbunătățească. Cu cât râdem mai mult, cu atât atragem mai mulți oameni potriviți în jurul nostru.
 • O atitudine pozitivă în momente de cumpănă: Cu toții putem râde atunci când lucrurile merg ca pe roate, dar putem spune la fel atunci când ne confruntăm cu provocări? Râsul creează o stare mentală pozitivă care ne ajută să facem față situațiilor neplăcute din viața noastră.

Workshop-ul, susţinut de Nicoleta Mocanu, va avea loc la Brașov, Joi 25 Octombrie între orele 18.30 – 19.30, la Centrul de terapii Leia, Calea București nr.54, etaj 1.

Investiție: 30 lei

Înscrierile se fac la numarul de telefon 0771423197 sau e-mail: contact@terapiileia.ro