Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM

Scoala de miracole

Scoala de miracole revine din luna septembrie 2017 cu un concept nou in ceea ce priveste meseria de a fi parinte. Cand am devenit parinti nu am primit un manual de utilizare a copiilor si a modului de comportament/comunicare cu ei. Nici noi despre noi nu stim intotdeauna cum functionam si poate ne surprindem frecvent avand reactii pe care nu le-am fi avut in mod obisnuit, mai ales in relatia cu copiii nostri.

Imi aduc aminte ca atunci cand am venit acasa cu gemenii l-am intrebat pe sotul meu ”Si acum ce facem?”, iar el s-a uitat la mine si mi-a raspuns zambind “Un singur lucru stiu. Inapoi nu-i mai dam.” Si atunci am inteles ca voi fi parinte cu norma intreaga toata viata. Odata ce constientizam acest lucru, ne asumam responsabilitatea pentru “job-ul” primit. In lipsa unei fise concrete a postului este firesc sa facem greseli in interactiunea cu copiii nostri. Primii 7 ani din viata copilului sunt considerati cei mai importanti si cu siguranta ati auzit de zicala “cei 7 ani de acasa”. Acest lucru se intampla pentru ca fiecare copil se “racordeaza” la familia din care face parte si in special cu ajutorul mamei, el preia nu doar comportamentele evidente ale parintilor, ci si toata incarcatura emotionala care sta la baza acestora.

Din experienta personala, fiind mama a 3 copii, insa si din postura terapeutului, am inteles ca responsabilitatea ne apartine noua 100%, in ceea ce priveste comportamentul, bolile, fricile, viitorul copiilor nostri. Noua versiune a Scolii de miracole propune ca in fiecare joi, incepand cu luna septembrie 2017, sa ne intalnim in cadrul unui seminar si sa dezbatem tot ceea ce presupune viata unei familii moderne. Ne vom “juca” frumos, parinti si copii, tinand cont de faptul ca jocurile au reguli si limite, iar pe acestea din urma le vom identifica atat prin prisma adultilor, cat si cea a copiilor. Astfel, vom sustine celula de baza a societatii FAMILIA . De aici pornesc toate cauzele emotionale pe care copilul le resimte, le transmite, le inmagazineaza si duce cu el povara tensiunilor dintre mama si tata, si poarta o amprenta parentala(frici, credinte limitative, tipare mentale din strabuni) din perioada de concepere,cele 9 luni de zile de sarcina si cei 7 ani in care copilul se formeaza si se descopera pe sine ca fiind o entitate diferita de ceilalti.

Toate astea vor fi abordate de mine, Oana Gitlan, avand-o alaturi pe colega mea, psihoterapeutul Anca Sin, cu expertiza in Psihoterapie Experientiala si Dezvoltare Personala. Anca este de asemenea, Points of You Practitioner si va folosi aceasta metoda creativa pentru a-i ajuta deopotriva pe parinti si pe copii pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii de a comunica eficient despre toate situatiile pe care le intampinati legate de familie , scoala, prieteni. Vom aduce impreuna la suprafata spiritul ludic, pentru ca joaca este primul pas din relatia cu copiii nostri. Vom crea aceasta punte de comunicare dintre copii si parinti avand la baza ascultatul si apoi vorbitul. Schimbarea incepe de la noi, adultii, si niciodata invers iar in aceste intalniri va vom provoca sa priviti situatiile de viata din alte puncte de vedere. Acest lucru va va ajuta sa descoperiti propriul punct de vedere, care poate fi cu totul diferit de multitudinea punctelor de vedere pe care ne-am obisnuit sa le preluam.

Instrumentele Points of You propun o abordare unica de interpretarea emotiilor si gandurilor noastre. Ne vom folosi de stimuli vizuali (imagini, cuvinte, intrebari) pentru a explora temele alese, facilitand totodata si crearea unui plan de actiune. Vom functiona ca o echipa si suntem deschise ca voi, participantii, sa propuneti idei si teme de discutie despre situatiile care va framanta.

Odata pe luna vom face meditatia pe arborele genealogic unde vom lucra atat pe arborele genealogic al mamei cat si pe cel al tatalui, iar aceasta meditatie va fi sustinuta de psihologul, Anca Ungureanu. Pentru aceasta meditatie nu este nevoie sa fiti parinte sau sa aveti copii mici, ea este valabila pentru oricare dintre noi si ne ajuta in rezolvarea temelor noastre existentiale de zi cu zi.

Va asteptam cu drag sa ne revedem dupa o pauza de o luna, sa impartasim din ceea ce am lucrat pana acum, unde putem veni cu imbunatatiri, sfaturi, solutii concrete in momentul in care stim, in care identificam nevoile voastre.

Seminariile vor fi in fiecare joi de la ora 18:30-20:30 si vor fi pe baza de donatie. Imi rezerv dreptul de a veni cu invitati surpriza atunci cand consider ca este cazul sa o fac, si cand oamenii pe care ii aduc sunt disponibili.

Pentru orice alte modificari va anuntam in prealabil.

Cu drag,
Oana Gitlan
Anca Sin
Anca Ungureanu

T: 0771 423 197

Centrul de Terapii Leia – Calea București 54, clădirea Cabu, etajul 1, Brașov, România