Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM


Aromoterapia se bazeaza pe utilizarea uleiurilor esentiale extrase din plante pentru tratarea diferitelor boli.


Aromoterapie

Poate datorita prefixului “aroma”, perceptia curenta este aceea ca aromaterapia se rezuma la a difuza arome agreabile, in scopul creari unei stari de bine. Insa sufixul "terapie” indica foarte clar faptul ca este o metoda de tratare complexa, in care sunt utilizate uleiurile esentiale.

Aromaterapia este stiinta utilizarii uleiurilor esentiale in scopuri terapeutice. Este o “biochimio-terapie” naturala si complexa, bazata pe relatia dintre componentele chimice ale uleiurilor esentiale si actiunea terapeutica pe care o dezvolta. Aromaterapia este bazata pe o metodologie riguroasa, rezultata din date stiintifice solide, confirmate atat clinic cat si in laboratoare. Terapie naturala, de calitate superioara si foarte eficace, aromaterapia completeaza alte terapii alternative cat si terapia alopata. O atractie speciala a aromaterapiei rezida din actiunea sa multipla care fascineaza orice terapeut. Incarcatura in molecule aromatice a uleiurilor esentiale, reprezentarea cantitativa, calitativa si proprietatile acestora demonstreaza ca aromaterapia este in acelasi timp, biochimie, farmacologie, toxicologie… este de fapt aromatologie.

In acelasi timp, uleiurile esentiale au incarcatura vibrationala a plantei, deci sunt si energie care se manifesta si actioneaza in plan fizic, energetic, emotional, mental si spiritual. In acupunctura, reflexologie, medicina ayurvedica, uleiurile esentiale sunt un "instrument” cu efecte impresionante.

Uleiurile esentiale sunt cele mai complexe extracte din plante. Un ulei esential poate avea cateva sute de tipuri de molecule aromatice, fiecare dintre acestea avand proprietati specifice. Un ulei esential terapeutic este definit biochimic prin chemotipul sau (un numar bine definit de molecule active, intr-o concentratie precisa). Principalele clase de molecule active sunt: terpeni, monoterpenoli, alcooli, esteri de alcooli, fenoli, cetone, aldehide, eteri, oxizi.

Moleculele unui ulei esential actioneaza impreuna, stiintific vorbind ne referim la sinergia biologica a plantei, aceasta explicand polivalenta si spectrul larg de actiune ale acestuia. Odata stabilit chemotipul unui ulei esential terapeutic, pot fi determinate atat efectele terapeutice cat si cele toxice ale acestuia.

Avantajul major al uleiurilor esentiale terapeutice este ca acestea contin pe langa moleculele biologic active, prezente in numar foarte mare, si informatie energetica condensata. Cu aceste doua componente actionam sinergic si simultan din punct de vedere terapeutic.