Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 52, Parter, Brasov
Suna-ne
+4 0725 076 697
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 09:00 - 19:30


Reiki este o tehnică japoneză de reducere a stresului, de relaxare şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii prin utilizarea unor metode de accesare a energiei universale care poate fi atrasă spre sine sau spre o altă persoană în scopuri benefice.


Se lucrează cu mâinile şi este la îndemână în fiecare moment al vieţii personale şi profesionale, fără să fie necesară retragerea din activităţile noastre obişnuite. Reiki este o metodă de dezvoltare a personalităţii bazată pe iniţiere, o cale spirituală, şi o formă de tehnică energetică care ajută la restabilirea echilibrului fizic, emoţional şi spiritual.

Cum funcţionează energia Reiki?:

Reiki funcţionează pur şi simplu după acordaj (iniţiere). Persoana acordată (iniţiată) funcţionează ca un canal pentru această energie. În timpul şedinţelor Reiki cel care canalizează energia îşi aşează palmele pe cel care primește şi dacă este nevoie de ea, energia începe să curgă.

Beneficii

Printre beneficiile Reiki se numără: echilibrarea energiilor organismului, reducerea stresului şi a tensiunilor emoţionale prin echilibrarea sistemului nervos, echilibrarea planurilor fizice, emoţionale şi mentale, înlesnirea detoxifierii şi a purificării corpului, dezvoltarea gândirii şi a viziunii pozitive, dezvoltarea gândirii logice şi a creativităţii, integrarea intuiţiei cu raţiunea.

Alte informaţii

Reiki nu este o religie dar vorbeşte despre baza tuturor religiilor străvechi, adică despre Iubirea Necondiţionată. Ne ajută să respectăm şi să iubim propria noastră persoană. Ne ajută să învingem prăpastia pe care am creat-o între noi şi anturajul nostru şi restabileşte armonia.

Reiki nu are dogme, legi, interdicţii sau condiţii, poate exista liber şi poate accepta orice mod de a vedea lumea şi orice altă învăţătură. Reiki se poate practica în paralel cu alte tehnici manuale şi energizările se efectuează cu menţinerea tratamentului medical. Chiar dacă practici de vindecare cu mâinile au existat în majoritatea culturilor străvechi, Reiki a fost elaborat de către Mikao Usui sensei, care s-a născut în satul Taniai în 1865 (acum oraşul Mijama). Tatăl, Uzaemon Cunetane, a fost comandant militar, mama era din familia Kavaai. Usui a studiat diferite practici si discipline orientale. Trecând prin multe experienţe, Usui şi-a descoperit scopul vieţii „Anshin Ritsumei” adică ”Spiritul tău să fie în stare de pace totală, fiind conştient de ceea ce trebuie să faci cu viaţa ta, neperturbat de nimic” și pentru asta a meditat pe muntele Kurama, aflat la 12 km de Kyoto. În anumite surse se menționează că Usui, inițial, a început să predea metoda denumită TEATE sau vindecarea cu mâna. Numele venea de la ceea ce făceau şi nu de la cunoştinţele predate teoretic.

Aceste metode au fost premergătoare metodei USUI REIKI RYOHO.