Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM


Tarotul este o cale de a ne conecta la mesajele pe care universul le are pentru noi prin intermediul cartilor din pachet.Simbolistica lor aparte ne ajuta sa devenim constienti de ce intampla in jurul nostru, de trecutul, prezentul si viitorul situatiilor care ne provoaca, de rezultatul pe care actiunile noastre il pot avea si mai ales de calea pe care trebuie sa mergem pentru a ajunge unde ne dorim. Tarotul este acel ghid intelept pe care am vrut sa il fi avut in tot acest timp, dar care a aparut pentru noi doar atunci cand a fost menit.


In cadrul unei sesiuni propriu-zise avem posibilitatea de a explora anumit plan precum iubirea, cariera,evolutia noastra spirituala etc. prin intermediul unei etalari alcatuite din 10 carti. Ulterior elatarii ,analizam rezultatele si putem adresa pe baza lor noi intrebari.

Cata stiinta putem gasi in tarot si cata magie?

Consider ca in tarot se gaseste cate un pic din amandoua. Daca tarotul ar fi un om, l-ai gasi mai mult ca sigur dansand pe muchia cutitului care desparte aceste doua lumi, l-ai gasi penduland intre ceea ce e stiut si ceea ce e simtit, jumatate in umbra ,jumatate in lumina. Intre aceste doua emisfere, fiecare detinand adevarul sau suprem, tarotul este un liant,tarotul este... „ambivert”.

In primul rand, tarotul este stiinta. De ce? Fiindca tarotul are structura. Pachetul de carti este impartit in arcana minora si majora:

  • Arcana minora la randul ei e impartita in patru suite, fiecare reprezentand cate un element al naturii sau cate un plan din viata noastra.
  • Arcana majora face referire in schimb la pasii pe care noi in realizam in drumul catre iluminare. Ea reprezinta arhietipuri aferente fieacarei trepte din aceasta calatorie si binenteles darurile si provocarile care vin cu acestea.

Un alt argument este acela ca tarotul are un continut foarte bine delimitat.Fiecare carte are o semnificatie care trebuie analizata si inteleasa in profunzime. Deasemeni fiecare combinatie de carti are la randul ei un nou inteles. Observam asadar rolul inradacinator al acestui continut, care serveste ca o platforma pe care se construieste actul divinatiei.

Cu toate astea, tarotul este magie. Tarotul este intuitie.Tarotul este empatie. Doar invatand semnificatia cartilor ajungem pana la un anumit nivel. Daca vrem insa, sa practicam aceasta arta cu maiestrie , sa deprindem adevaratul dar al divinatiei ,trebuie sa ne intreptam atentia inautrul nostru, catre sursa de iubire necondintionata din care provenim, catre care ne dizolvam in final si in cadrul careia toti suntem unul. Acolo se afla raspunsul. Intutia e cea care vine si aseaza ultima piesa de puzzle din tabloul unei citiri.