Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 54, Et. 1, Brasov
Suna-ne
+4 0771 423 197
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 9AM - 9PM


Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos central, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei.


Aproape in toate cazurile, pacientii raporteaza o stare placuta de relaxare si o senzatie de bine, de usurare.
TEHNICA BOWEN este deopotriva salutata, pe plan international, de medicina alopata, alternativa si complementara, ca fiind o tehnica de insanatosire.

Miscarile Bowen activeaza urmatoarele mecanisme de auto-vindecare

Fascia: Fiecare miscare Bowen este efectuata la nivelul superficial al fasciei si afecteaza relatia dintre fascie si nervii, muschii sau tendoanele ce sunt mobilizate. Ca rezultat direct al unei sedinte Bowen, se observa adesea slabirea aderentei, inmuierea tesutului afectat si imbunatatirea posturii si a mobilitatii, fara mobilizare fortata sau intindere.

Reflexul de contractie: Majoritatea miscarilor se realizeaza la origine, pe insertia sau pe corpul muschilor, unde sunt localizati receptorii celulelor Golgi, informand sistemul nervos despre starea de tensiune, alungirea sau contractia tesutului musculotendinos. Acesti receptori sunt stimulati in timpul miscarilor de “solicitare” si “rolare” ale tehnicii Bowen. In cazul unui circuit durere – muschi – spasm, putem intrerupe acest cerc vicios prin schimbarea stimulilor primiti de sistemul nervos.

Re-echilibrarea sistemului nervos vegetativ: Se pare ca Tehnica Bowen are cel mai important si profund efect in aceasta zona, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. Astfel se poate explica de ce, doar dupa cateva sedinte Bowen, se reactiveaza frecvent procesul de insanatosire, atunci cand convalescenta in urma traumelor, bolilor sau interventilor chirurgicale stagneaza, sau se afla in stadiu de platou.

Cateva dintre afectiunile in care Tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea:

 • Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale
 • Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc)
 • Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine, Dezechilibre hormonale si emotionale
 • Stres si oboseala cronica
 • Migrene si dureri de cap
 • Afectiuni respiratorii, bronsite si astm
 • Boli ale sistemului imunitar
 • Sechele dupa accidente vasculare
 • Alergii
 • Rinite
 • Enuresis (incontinenta nocturna la copii)
 • Afectiuni neurologice

Cat se foloseste Terapia Bowen ar fi bine sa se evite alte terapii corporale cateva zile inainte si dupa o sedinta Bowen, pentru ca reactia organismului la tratamentul Bowen sa nu fie intrerupta.