Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 52, Parter, Brasov
Suna-ne
+4 0725 076 697
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 09:00 - 19:30


Nutritia inseamna o alimentatie corecta a omului sanatos. O nutritie buna este conditia sanatatii. O alimentatie inadecvata poate slabi sistemul imunitar. Nutritia aduce corpului energia de care are acesta nevoie pentru a-si mentine buna functionare, activitatile si greutatea


Oamenii in general au o viata dezechilibrata, mananca toate prostiile. Suntem inconjurati de mancare saraca in nutrienti, ceea ce gasim acum este o mancare otravita. O dieta sanatoasa necesita un plan, un scop, precum si efortul de a include in mese o varietate de alimente. Majoritatea persoanelor nu consuma suficienti nutrienti deoarece nu includ in mese o cantitate corespunzatoare din fiecare grup alimentar.

Deci, este important sa se acorde atentie nu numai la ce se consuma, dar si la ce anume se indeparteaza din dieta. Pentru aceasta ar fi recomandat elaborarea unui jurnal in care sa se noteze tot ce se consuma si se bea timp de o saptamana.

In aceste vremuri este foarte dificil sa mananci sanatos. Potrivit statisticilor anul trecut pentru prima data in istorie, numarul oamenilor obezi a depasit numarul oamenilor care sufera de lipsa mancarii.

"Ce trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi? Cum putem slăbi? Care sunt dietele care funcţionează şi de ce?" toate aceste întrebări iscă nesfârşite controverse în rândul publicului.

Ce trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi?

Pentru a fi sanatosi nutritionistii recomanda consumul de fructe si legume si scoaterea din alimentatie pe cat posibil a zaharului si a alimentelor rafinate si procesate.

Care sunt dietele care functioneaza si de ce?

In urma unei evaluari, dieta va fi personalizata in functie de nevoile fiecaruia. Exemplu: o persoana care a fost diagnosticata cu cancer nu va avea niciodata aceelasi regim ca cel care sufera de diabet.

Cum putem să slăbim?

Răspunsul oferit de ştiinţă este unul simplu: mâncaţi mai puţin.

Diferitele diete sau suplimente recomandate de doctori şi nutriţionişti ar putea face mai uşor de acceptat o alimentaţie mai săracă în calorii, însă elementul cheie constă în reducerea caloriilor consumate.

Pentru cei mai mulţi dintre oameni, hrana reprezintă doar o sursă de plăcere – probabil cea mai la îndemână. Pentru o fracţiune mai mică, principala preocupare legată de alimentaţie este cea privind aportul de energie, respectiv conţinutul caloric al preparatelor. Însă realitatea este că în cazul celor mai mulţi dintre oameni, adevărata problemă nu constă în faptul că mănâncă prea multe calorii, ci că îşi asigură prea puţini nutrienţi importanţi, ceea ce face ca organismul lor să ceară permanent mai multă hrană.