Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 52, Parter, Brasov
Suna-ne
+4 0725 076 697
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 09:00 - 19:30


Tehnica Metamorfica este o ramura foarte importanta a Reflexologiei initiata de Robert St. John in anul 1960, care a inteles ca exista doua modele fundamentale care influenteaza viata omului: una aferenta care este o patrundere spre interior (cazul autismului) unde persoana astfel marcata are tendinta de a se sustrage realitatii si una aferenta care este o iesire spre exterior (cazul persoanei marcate de sindromul Down, care imbratiseaza viata fara rezerve, care vrea totul, cu o dorinta nesfarsita de posedare)


Tehnica Metamorfica este o metoda de vindecare, este o invatatura prin practica accesibila oricui.

Tehnica Metamorfica este o ramura foarte importanta a Reflexologiei initiata de Robert St. John in anul 1960, care a inteles ca exista doua modele fundamentale care influenteaza viata omului: una aferenta care este o patrundere spre interior (cazul autismului) unde persoana astfel marcata are tendinta de a se sustrage realitatii si una aferenta care este o iesire spre exterior (cazul persoanei marcate de sindromul Down, care imbratiseaza viata fara rezerve, care vrea totul, cu o dorinta nesfarsita de posedare).

El a creat propriile harti, ale picioarelor, cu punctele reflexe asa cum le-a gasit el! Prin intuitie a inteles faptul ca unele din durerile corpului reflectate in picior sunt in legatura cu niste blocaje corespunzatoare ale reflexelor coloanei vertebrale.

A concluzionat ca masajul aplicat numai in zona punctelor reflexe ale coloanei vertebrale este la fel de eficient, deoarece coloana fiind principalul suport osos al corpului, contine si sistemul nervos central.

Deoarece nu exista o separatie intre minte si corp, atentia s-a indreptat asupra efectelor psihologice ale tratamentului. Dupa o practica mai indelungata a ajuns la urmatoarele concluzii: zona calcaiului corespunde cu principiul matern unde, daca exista dezechilibrare sau blocaje in aceea zona, se constata dificultati legate de relatia dintre pacient si mama sa, sau chiar a lipsei capacitatii de exprimare a protectiei pentru cineva. S-a observat ca pot aparea dificultati in relatia cu realitatea si in stabilitatea sociala.

Principiul patern este reflectat in degetul mare al piciorului. Blocajele situate in aceasta zona (unde nervii din creier si fac legatura cu maduva spinarii) corespund dificultatilor psihologice ale pacientului cu principiul patern: cu autoritatea tutelara sau chiar cu propria autoritate a pacientului sau cu calitatile lui paterne

Intre cele doua evenimente exista perioada de gestatie. Deci lucrand pe aceasta zona se actioneaza asupra structurii temporale in decursul careia au fost stabilite toate caracteristicile noastre. Aici evenimentele trecutului se afla inca intr-o forma anume de existenta.

Coloana vertebrala pastreaza toate amintirile din perioada prenatala, deoarece acestea se afla in contact direct, constant cu peretii uterului si cu fiecare miscare din trupul mamei.
Fata de Reflexologie, care actioneaza pentru a determina schimbari in organism la nivel fizic, Tehnica Metamorfica actioneaza asupra timpului permitand vietii sa determine schimbarea in pacient.

Practicianul metamorfic nu acorda importanta simptomelor sau bolilor ci lucreaza permanent cu modelul prenatal, concentrandu-se asupra structurii temporale si asupra forjei vietii care circula prin el.

Tehnica metamorfica este o tehnica bazata pe reflexologie, introdusa de englezul Robert St. John, reflexologist si naturopat, care a initiat "terapia prenatala", care actioneaza prin stimularea zonelor reflexe ale coloanei vertebrale de-a lungul liniei temporale de la picioare, maini si cap, favorizând vindecarea si transformarea noastra pe plan emotional, fizic, mental, si spiritual. Coloana vertrebrala este cea care contine toate amintirile din perioada prenatala. Toate organele sunt conectatate la coloana vertrebrala.

Este de asemenea, un masaj terapeutic, o mangaiere cu o vibratie energetica profunda, delicata, care elibereaza, dizolva si vindeca blocajele, traumele inconstiente, amintirile energetice acumulate din momentul conceptiei, din etapa prenatala, si din timpul nasterii, momente vitale care guvernează inconştient modele care determina modul nostru de a fi. Fatul preia toate informatiile de la mama si tata in perioada intrauterina si le asuma ca fiind ale lui.

Este important sa fie lucrat atat aspectul feminin cat si cel masculin. In timpul masajului se activeaza amintiri celulare imprimate la nivelul pielii care incep sa fie eliberate, deblocandu-se energia vitala, ca apoi alte energii noi sa prinda viata si sa creeze noi posibilitati in relatia cu noi insine, si prin urmare, in toate relaţiile noastre. Vei simti la nivel subtil o descatusare de trecut.

Tehnica metamorfica este un instrument de transformare profundă, care ne ajută să ne reconectam cu noi in interior pentru a activa pacea, linistea, stima de sine, cresterea incredererii in procesul vietii, activeaza creativitatea si energia vitala, bucuria si entuziasmul de a trai la potentialul nostru infinit.

Este o tehnica de reflexologie care porneste din inima. Eu ii mai spun tehnica Iubirii. In timpul terapiei conectarea intre facilitator si persoana care primeste se face la nivel de inima, creand o legatura profunda intr-un spatiu de tacere si acceptare totala care face posibila transformarea.

Rolul facilitatorului este de a fi un catalizator, de a se conecta la forta vitala a persoanei din fata sa fara ai impune in ce directie sa mearga, sau de a o dirija sa faca ceva anume. Persoana este sustinuta sa invete o noua forma de a fi ea insasi, fiind singura care decide ce schimbari vrea sa faca acum!

Pentru mine ca facilitator e important ca in acesta intalnire sa lucrez pe modelul prenatal, oferindui persoanei iubire si compasiune, sa o onorez dintr-un spatiu de detasare, in care nu ma identific cu boala, cu durerea persoanei din fata mea sau cu oricare ar fi procesul ei personal. Las ca energia iubirii sa curga si o las pe ea sa decodifice in ritmul ei acesta energie si cum se manifesta ea.

Este o tehnica foarte usor de aplicat atat pentru cel care primeste cat si pentru cel care o ofera. Primul lucru pe care il vei simti dupa prima intalnire este o relaxare foarte profunda, te vei simti impamantat, centrat si vei vedea mai clar pasul urmator pe care il ai de facut ca sa iti realizezi misiunea personala. Vei pleca cu un zambet mare pe fata. Transformarea este subtila si se manifesta cand ii permiti tu.

Toata lumea poate beneficia de aceasta tehnica!

  • Femei insarcinate, bebelusi, bebelusi cu probleme la nastere
  • Copiii care intampina dificulati la scoala, adolescenti
  • Batrani
  • Persoanele cu sindromul Down, Autism
  • Persoanle care se confrunta cu depresia, stresul si insomnia
  • Lipsa stimei de sine, neincredere
  • Femei care au fibroame, sau diverse afectiuni ale zonei uterului
  • Persoane cu cancer, adictii

Si toate persoanele care vor sa isi cresca vibratia si sa traiasca in armonie cu ei insisi si de a se exprima pe deplin.