Centrul de terapii si prevenție
Viziteaza-ne
Calea Bucuresti 52, Parter, Brasov
Suna-ne
+4 0725 076 697
Trimite-ne un mesaj
contact@terapiileia.ro
Program
Lu - Vi: 09:00 - 19:30

Cat ne pretuim pe noi?

Daca cineva mi-ar fi pus intrebarea asta acum 20 ani, as fi spus cu siguranta ca 100%. Ceea ce, pe undeva, era adevarat. Doar ca era o pretuire de alta natura decat cea de acum. Puneam pret pe haine, pe pantofi, pe machiaje, pe distractii ( club, discoteca, terase). Banii mei erau impartiti in a cheltui pentru partea mea emotionala si partea mea trupeasca. Dupa cum am aflat mai tarziu, noi suntem trup, minte si suflet. Doar ca eu investeam in mine, ma pretuiam si ma iubeam doar 50%. Hainele reprezinta un lucru necesar cu siguranta. Ma uitam zilele trecute intr-un magazin si am vazut o pereche de pantaloni de in care costau 210 lei, o pereche de pantaloni sic, nu zic nu, erau frumosi repet, dar ii porti o vara si atat….Cu toate astea doamna din magazin mi-a spus ca are incasari in acea zi de 5000 lei. Am realizat ca depinde doar de noi in ce vrem sa investim. Eu de ceva vreme investesc in carti, in cursuri de dezvoltare, in cursuri de a- mi aduce un raspuns pentru vindecare, spiritualitate.Si am inteles intr-un final, cu oamenii in cabinet stand de vorba, ca este strict alegerea noastra unde ne cheltuim banii: unii dau banii pe mancare, altii pe haine, altii pe croaziere, si foarte putini pentru suflet. Majoritatea care nu au mai vorbit demult cu sufletul lor si care investesc putin in acest domeniu prezinta stari de depresii, anxietate, stress, atacuri de panica…nu se regasesc, sunt anxiosi, au fobii. Stiu din proprie experienta ca viata iti da exact ceea ce ai nevoie la momentul respectiv si iti da semnale ca ceva nu este in regula cu tine…daca tu ignori asta atunci apare si boala. Asa ca dragii mei, “Cat te pretuiesti tu pe tine?”. Unii o sa raspunda ca viata nu are pret…si totusi atunci cand trebuie sa mearga sa dea bani la stomatolog sau la doctor sau la terapeut spun ca nu au bani….pentru ca ei aleg sa hraneasca trupul mai mult. Si atunci vin si repet, este strict alegerea noastra unde vrem sa fim, unde investim in noi, si cat ne dorim sa ne ajutam si sufletul nostru drag, inima, sinele sau cum vreti sa-i spuneti sa respire si el, sa-l bagati in seama si sa vorbiti cu el.

Acum stim cu toti ca banii sunt o energie…ei vin si pleaca, important e sa-i cheltuim cu bucurie fie ca alegem una sau alta. Repet, este in regula sa platim pe ceea ce ne face noua bine, sa fim impacati cu noi ca am facut alegerea cea mai buna. Taberele de dezvoltare personala sau de spiritualitate, workshopuri sunt binevenite cand nu ne mai regasim pe nicaieri si cand nimic nu merge asa cum stiam noi ca functioneaza.

Si atunci ne punem intrebarea? Cat ne iubim pe noi? Cat ne pretuim si cat vrem sa recunoastem ca avem nevoie sa vorbim si cu sufletul nostru, ca vrem sa eliberam anumite frici, ca dorim sa ne cunoastem pe noi cu adevarat si ca vrem sa fim cu noi insine.

Tu, suflete drag, care citesti acum articolul asta, iti multumesc ca ti-ai dat voie sa accesezi cunoasterea si sa-ti doresti mai mult decat partea materiala, mai mult decat zice societatea ca trebuie sa avem ca sa fim fericiti si ca suntem pe drumul nostru, cu temele noastre si cu visele noastre. Sa nu uiti draga suflete sa te iubesti pe tine, sa te pui pe primul loc si sa-ti acorzi timp si resurse pentru a te recunoaste si a te regasi.